[pic=99_1253473545.JPG][pic=99_1253536433.jpg][pic=99_1253536418.jpg][pic=99_1253536370.jpg][pic=99_1253536354.jpg][pic=99_1253536339.jpg][pic=99_1253536310.jpg][pic=99_1253473486.JPG][pic=99_1253473348.JPG][pic=99_1253473224.JPG][pic=99_1253472999.JPG][pic=99_1253472923.JPG][pic=99_1253472891.JPG][pic=99_1253472802.JPG][pic=99_1253472771.JPG][pic=99_1253472749.JPG][pic=99_1253472697.JPG][pic=99_1253472659.JPG][pic=99_1253472621.JPG][pic=99_1253472580.JPG]Herentals had de loodzware opdracht om punten te rapen tegen Zandvliet met een halve geblesseerde basisploeg. Rood-wit kon niet rekenen op Van Aerschot, Van Rompaey, Van Orshaegen, Moons, Spiessens en Vechter. Daardoor kwamen Dams en Bück voor het eerst aan de aftrap bij VC Herentals. Reeds in de 1e minuut van de wedstrijd kreeg de thuisploeg een serieuze verwittiging. Een doelpunt van de bezoekers werd terecht afgekeurd wegens hands. Zandvliet reageerde een minuut later met een ingestudeerde vrije trap maar Van Hooydonck schoot naast. Meer geluk voor Zandvliet op het kwartier wanneer Verfaillie volledig vrijstand kon scoren met een gekruist schot. Nauwelijks twee minuten later ontsnapte Herentals aan de 0-2 wanneer Eysackers pal op Van Den Schoor besloot. Herentals kon daar niet veel tegenover stellen, een diepe pass van Oteng op Coart was de enige mogelijkheid van de hele eerste helft voor de thuisploeg. Eysackers was daarentegen nog dicht bij een nieuwe goal voor Zandvliet maar de bal caprioleerde via het been van Van Rooy in hoekschop. Wanneer iedereen dacht dat we met een 0-1 stand gingen rusten sloegen de bezoekers nog één keer genadeloos toe. Verfaillie kon tussen drie bewakers rustig Van Den Schoor lobben en de bal in een leeg doel deponeren. [b]Zandvliet met meer power, VC met 10 verder[/b]In de tweede helft probeerde Herentals iets meer offensief te voetballen maar had het traditiegetrouw zeer moeilijk om kansen te creëren. Ver Elst kreeg nochtans een zeer goede mogelijkheid maar hij besloot van dichtbij op een verdediger. Aan de overzijde bleef het opletten voor de scherpe prikken van Zandvliet. Opnieuw Verfaillie die bijna scoorde maar ook Van Den Schoor was alweer bij de pinken. Rond het uur kregen de toeschouwers dan weer een opflakkering van de thuisploeg te zien. Eerst ging een vrije trap van Coomans nog naast maar enkele minuten nadien kon Coart de bal toch in het mandje leggen. Het eerste competitiedoelpunt van Herentals was een feit. Lang kon je echter niet genieten van die aansluitingstreffer want Geeraerts ronde slecht uitverdedigen af door te scoren vanuit een zeer scherpe hoek. Beide ploegen kregen nadien nog één kans, voor Herentals dreigde Coart met een schot terwijl Eysackers voor de bezoekers nog gevaarlijk was maar opnieuw Van Den Schoor maakte de poging onschadelijk. Tien minuten voor affluiten kreeg Van Ende dan ook nog eens rood onder de neus geduwd zodat de boeken letterlijk en figuurlijk helemaal toe konden. [b]Half dozijn[/b]Herentals leed dus opnieuw een nederlaag maar met een half dozijn aan geblesseerde spelers hoeft dit uiteraard niet te verbazen. Het is zoeken naar een juist systeem, een juiste balans in het elftal en met een ploeg die wekelijks op meerdere posities noodgedwongen moet gewijzigd worden is dit natuurlijk alles behalve evident. [b]Katelijne volgende zondag op bezoek [/b]Met de komst van subfavoriet Katelijne oogt het programma voor volgend weekend ook alles behalve gemakkelijk. De wedstrijd begint echter van 0-0 en je moet erin blijven geloven. Alhoewel het mentaal misschien moeilijker begint te worden bij sommige jongens moet er gestreden worden van de eerste tot de laatste minuut, dat is iedereen aan zichzelf, technische staf en supporters verplicht. Meteen staat VC Herentals laatste in het klassement. Gelukkig zitten ze in het gezelschap van nog vier ploegen.[i]Verslag Kurt & Wendy Van Leemput/VC/pics Wix en stafkempenaers@skynet.be ThalsFM Netelandnieuws.[/i]